معاون امور توانبخشی اداره کل بهزیستی گفت: امروزه تعریف اوتیسم گستردهتر شده و تعداد مبتلایان اوتیسم نیز روبه افزایش است.
محمدعلی مقدمخواه در گفتوگو با ایسنا درخصوص بیماری اوتیسم بیان کرد: اوتیسم یک بیماری تعاملی است که ارتباط کودک با دنیای اطراف خود را محدود و از ۲سالگی علائم خود را بروز میدهد؛ حرکات تکراری، تاخیر در گفتار، تعامل چشمی و دَوَران سر از جمله علائم اوتیسم است.
وی افزود: تشخیص این بیماری توسط خانوادهها نیز بهراحتی امکانپذیر است؛ در سایت بهزیستی ۱۰سوال طراحی شده که اگر پاسخ خانوادهها به ۴ مورد از این سوالات مثبت باشد باید به روانپزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنند و در صورت تشخیص قطعی اوتیسم درنتیجهی انجام آزمونهای جامع، هرچه سریعتر نسبت به توانبخشی کودک اقدام کنند.
مقدمخواه با اشاره به اینکه امروزه تعریف اوتیسم گستردهتر شده و تعداد مبتلایان اوتیسم نیز روبه افزایش است، بیان کرد: افراد بالای ۱۰سال آموزشپذیری کمتری دارند، تاکنون در استان قم ۳۰۵مبتلا به بیماری اوتیسم که زیر ۱۵سال سن داشتند، تحت پوشش قرار گرفتند و آموزشهای خاصی بهصورت متمرکز نسبت به آنها ارائه میشود، در کنار آموزشها، درمان دارویی و روانشناختی نیز استفاده میشود.
معاون امور توانبخشی با اشاره به فعالیت دو مرکز خیریه در آموزش مقدماتی کودکان مبتلا به اوتیسم در استان قم، اظهار کرد: اگرخدمات توانبخشی به موقع ارائه شود، آموزشپذیری کودکان مبتلا به بیماری افزایش یافته، بهبود مییابند، میتوانند به زندگی عادی خود برگردند و عهدهدار مسئولیتهای اجتماعی و کارهای شخصی خود شوند، همچنین به این کودکان در مدارس استثنایی نیز خدمات خاصی ارائه میشود و تحت آموزش قرار میگیرند.
مقدمخواه با تاکید بر لزوم اطلاعرسانی در خصوص بیماری اوتیسم، بیان کرد: آحاد جامعه باید به وسیله تبلیغات بنری و بروشورهایی که تهیه میشود نسبت به این بیماری آگاه شوند و همکاری رسانه و مطبوعات میتواند کمک شایانی برای تحقق این هدف داشته باشد.