به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز، سرپرست دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نمونههای گرفته شده از سوخت بنزین جایگاهها در سطح شهر تهران توسط این دفتر اظهار داشت: گزارش ارائه شده از سوی دفتر پایش با گزارش شرکت کنترل هوای تهران منطبق بوده یعنی میزان گوگرد سوخت بنزین شهر تهران بالاتر از حد مجاز تشخیص داده شد که در برخی موارد به 160 هم میرسید.
زهرا سماعی با اشاره به نمونههای گرفته شده از سوخت بنزین جایگاهها در سطح شهر تهران توسط دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: گزارش ارائه شده از سوی دفتر پایش با گزارش شرکت کنترل هوای تهران منطبق بوده یعنی میزان گوگرد سوخت بنزین شهر تهران بالاتر از حد مجاز تشخیص داده شد که در برخی موارد به 160 هم میرسید.
سماعی با بیان پایش کیفیت سوخت توسط دفتر پایش فراگیر بر اساس قوانین بالادستی مصوب هیأت وزیران و از جمله قانون هوای پاک افزود: شرکت کنترل کیفیت هوا در کلانشهر تهران و دفتر پایش فراگیر در سطح کشور نسبت به پایش سوخت در دو محور کلی گوگرد موجود در بنزین و نفت گاز اقدام مینماید.
سرپرست دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزیابیها نسبت به مقوله گوگرد نفت گاز در مقایسه با سالهای گذشته گفت: پایش انجام شده نشان میدهد میزان گوگرد در نفت و گاز به استاندارد یورو 4 نزدیک میشود یعنی به PPM 50 و نمونههایی هم داریم که زیر 50 PPM و تعدادی بین 50 تا 250 است و تک مورد هم بالای 250 که به طور کلی کلی روند خوبی مشاهده میشود.
سماعی ادامه داد: آزمایشهای ما در خصوص بنزین در دو پارامتر شاخص بنزن و آروماتیک و گوگرد انجام میشود که بنزن و آروماتیک است بر خلاف سنوات گذشته که بالاتر از حد مجاز بود، به دلیل بهبود در فرآیندهای وزارت نفت و با پیگیریهای انجام شده از سوی این وزارت و همچنین سازمانهای نظارتی به حد مجاز رسیده است اما در خصوص گوگرد بنزین، متأسفانه هنوز به زیر50 نرسیده است.
سرپرست دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست درباره رصد کیفیت سوخت بنزین و روند تغییرات آن تصریح کرد: تغییرات را در سه گروه کمترازPPM 50 که حد مجاز است بین 50 تا 250 که قابل قبول است و بالاتر از 250 نیازمند رسیدگی جدی، تقسیمبندی کردهایم که از ابتدای سال تاکنون به صورت رندمی حدود 200 نمونهبرداری در حوزه بنزین و البته نفت و گاز در سطح کشور انجام شده است.
سماعی با اشاره به گزارشات شرکت پالایش پخش درخصوص کیفیت سوخت توزیعی بنزین از لحاظ گوگرد گفت: این شرکت کیفیت سوخت توزیعی بنزین از لحاظ گوگرد را در برخی جایگاهها مطلوبتر و حتی زیر 50 میداند.
وی افزود: طی جلسه کارگروه هفته گذشته میان شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و دفتر پایش سازمان حفاظت محیط زیست قرار بر این شد که نمونههای انتقالی از انبار تا جایگاه در راستای اظهار نظر دقیقتر و افزایش جامعه آماری و همچنبن بررسی نمونههای همزمان و مشترک با حضور نماینده شرکت ملی پخش و سازمان حفاظت از استان تهران و ادارات در آزمایشگاههای دارای تأیید صلاحیت انجام شود.
سرپرست دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست تصریح کرد: نمونههای گرفته شده از ابتدای سال تاکنون در خصوص بنزین بیشتر بین PPM 50 تا 250 است یعنی غلظت گوگرد بنزین از حد مجاز عدول کرده است اما وزارت نفت هم اقدامات خوبی را در جهت کاهش گوگرد در سوخت نفت گاز که در سنوات گذشته به مراتب بالاتر بوده انجام داده است.
سماعی در خصوص فرصت سه ساله وزارت نفت بر اساس قانون هوای پاک برای توزیع سوخت استاندارد گفت: این وزارتخانه مکلف است تا مرداد سال 9 با استفاده از تکنولوژی هایتک و ایجاد تغییر در سیستمها میزان گوگرد سوخت بنزین را تا میزان یورو 4 بهبود بخشیده که ما هم در این زمینه همکاریهای لازم را خواهیم داشت.
وی با اشاره به مراجع نظارت بر کیفیت سوخت گفت: در قانون هوای پاک از سازمان ملی و استاندارد و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع رسمی بررسی کیفت سوخت نام برده شده و سازمان ملی در خصوص سوختهای وارد شده به ایران و سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص نظارت بر کیفیت سوخت توزیعی داخلی.
سرپرست دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست درباره نمونهبرداریهای انجام شده توسط سازمان ملی استاندارد بیان کرد: یکی از وظایف این سازمان نظارت بر محصول است و بنزین هم محصول است و آنها هم پایشهای خود را انجام می دهند.
سماعی با بیان تعداد دفعات پایش سازمان حفاظت گفت: پایشهای ما ماهیانه، فصلی (سه بار در هر فصل) و نهایتا سالیانه انجام میشود که نتایج را به اداره کل ارسال میکنیم و در خصوص پایش نفت گاز هم طبق مصوبه هیئت وزیران 163 جایگاه برای داشتن استاندارد یورو 4 در محورهای مواصلاتی معرفی شده است. پایش نفت گاز و نمونههای پشتیبان نفت گاز در تاریخ مشخص شده تجمیع میشود.
وی در خصوص برنامههای آتی سازمان حفاظت در آستانه فصل زمستان و تشدید آلودگی هوا گفت: یکی از سیاست های ما هوای پاک است که توسط مرکز هوا و تغییر اقلیم به عنوان یکی از دفاتر سازمان پیگیری می شود و برنامه دفتر پایش فراگیر هم به عنوان زیر مجموعه معاونت نیروی انسانی در دو فصل آتی پاییز و زمستان برنامه ما افزایش تعداد نمونهگیریها و رصدها در تهران و سطح کشور و انعکاس مغایرتها به سازمان های زیربط تعیین شده است.
سرپرست دفتر پایش فراگیر آلودگی محیط زیست همچنین به پایش صنایع از لحاظ پساب و سوخت هر سه ماه یک بار و به صورت سرزده چه از طریق آزمایشگاههای معتمد و در قالب خوداظهاری از سوی صنایع مشمول و یا با سیستم آنلاین هرچند نتایجشان کاملا صحهگذاری نشده و اتکای ما بیشتر به نتایج خوداظهاری صنایع است. از طرف دیگر یک سری پایشهای ادواری توسط خود سازمان از طریق ستاد یا ادارات کل در دستور کار است.
سماعی در پایان درباره نصب فیلتر دوده بر اساس مصوبه دولت در سال 96 خاطرنشان کرد: مرکز کنترل کیفیت هوا پیگیر این موضوع است اما بر اساس آزمایشهای انجام شده در فروردین ماه سال جاری بر روی کیفیت گوگرد گازوئیل در فروردین ماه به میزان 45 درصد کمتر از 50 پی پی ام بود و گوگرد گازوئیل در حدی نیست که مشکل ایجاد کند در نفت گاز اوضاع بر خلاف تصور بحرانی نیست.