خبرگزاری ایلنا: سید علی مرعشی (رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر) درباره احتمال شیوع بیماریهای واگیردار در عراق گفت: در تجمعات انبوه همیشه احتمال شیوع این نوع بیماریها وجود دارد و در حال حاضر نیز احتمال میدهیم، اسهال و استفراغ به صورت اپیدمی بین افراد گسترش پیدا کند، از آنجایی که مواردی در سالهای گذشته نیز وجود داشته است، در خصوص شیوع بیماریهایی مانند وبا، شبه وبا، اسهال و استفراغ هشدار میدهیم.
وی ادامه داد: همیشه توصیههای بهداشتی را در خصوص مواد غذایی به زائران داریم به ویژه در خصوص مواد غذایی که بین راه پخت میشود و توصیه میکنیم مواد غذایی را به صورت تازه و گرم استفاده کنند. همچنین از خوردن سبزیجات و کاهو هم خودداری کنند و مواد غذایی هر وعده را در همان وعده استفاده کرده و برای وعده غذایی بعد نگهداری نکنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر با اشاره به اقدامات این مرکز در اربعین امسال توضیح داد: حدود ۲۰۰ تن دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی از ده روز گذشته به عراق منتقل شده است. همچنین ۳۰ دستگاه آمبولانس هفته گذشته به عراق اعزام شد و ۷ دستگاه اتوبوس آمبولانس و حدود ۴۰ تیم درمانگاهی در نقاط مختلف زیارتی از جمله کاظمین، نجف کربلا بین راه نجف کربلا و سامرا مستقر هستند.
مرعشی ادامه داد: همچنین حدود ۲ هزار نفر نیروی درمانی شامل پزشک، پرستار، کارشناسان مبارزه با بیماریها، کارشناسان بهداشت محیط از وزارت بهداشت اعزام شدند و تیم متخصصان ما نیز در بیمارستان الحسین کربلا و همینطور بیمارستان فرات در نجف مستقر هستند.
وی در خصوص مراجعه زائران به این مراکز درمانی در کشور عراق خاطرنشان کرد: تا به امروز مراجعان نسبت به سال قبل کمتر شده و تقریبا در درمانگاه ملاک در کربلا تعداد مراجعه زائران حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ نفر در شبانهروز است و در دیگر درمانگاههای جمعیت هلالاحمر تعداد مراجعه زائران نسبت به سالهای قبل بسیار کمتر است و خوشبختانه تاکنون نیز بیماری واگیرداری شیوع پیدا نکرده و بیشتر مراجعات به دلیل کوفتگی عضلانی و مشکلات مفاصل به دلیل راهپیمایی مراجعه کردهاند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلالاحمر در خصوص داروهایی که زائران میتوانند همراه خود داشته باشند نیز توضیح داد: زائران میتوانند همه داروهای تخصصی را به همراه داشته باشند، بغیر از داروهایی که مخدر محسوب میشود از جمله ترکیبات مرفین، متادون و کدئین که ورود آنها به عراق ممنوع است.