به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز،براساس آخرین آمار از وضعیت بارندگی تجمعی حوزههای آبریز درجه ۱ کشور، در حال حاضر وضعیت بارندگیها نسبت به سال گذشته ۹.۷ درصد کاهش داشته، این در شرایطی است که در ماههای گذشته شاهد کاهش بیش از ۲۰ درصدی بارندگیها نسبت به سال قبل بودیم.
وضعیت بارشها نسبت به متوسط ۵۰ ساله ۵۸.۵ درصد افزایش داشته که این اعداد بیانگر بهبود وضعیت بارندگیها در کشور است که براساس پیشبینیهای در نظر گرفته شده، انتظار میرود سال مالی امسال شرایط خوبی را پیشرو داشته باشیم.
علاوه بر این باید گفت که حجم بارش از اول مهرماه تا ۱۹ مهرماه معادل ۱۰.۷۱۲ میلیارد مترمکعب بوده، البته در دو حوزه آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه طی این مدت به ترتیب با کاهش ۱۲.۵ میلیمتر، ۵.۸ میلیمتر روبهرو بودهایم.
این در حالی است که در حوزه خلیج فارس و دریای عمان میزان بارشها نسبت به سال آبی گذشته، ۰.۶ میلیمتر، فلات مرکزی ۰.۹ میلیمتر، مرزی شرقی ۰.۷ میلیمتر و قرهقوم ۷.۶ میلیمتر افزایش بارندگی را شاهد هستیم.
در مجموع باید گفت که میزان بارندگی در شش حوزه اصلی کشور ۰.۷ کاهش بارندگی را تجربه کرده است. البته باید به این موضوع نیز توجه کرد که تداوم خشکسالیها، افت بارندگیها و تبعات ناشی از کمآبی و بیآبی در کشور موجب شده تا از میان ۶۰۹ دشت ایران، ۳۹۰ دشت دارای وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی است که از این تعداد ۲۵۵ دشت در شرایط ممنوعه و ۱۳۵ دشت نیز در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار گرفتهاند و هرگونه توسعه بهرهبرداری از منابع آبهای زیرزمینی در دشتهای یادشده، ممنوع است.
ادامه فشار به منابع زیرزمینی موجب شده است تا کسری تجمعی آبخوانهای زیرزمینی کشور به ۱۳۰ میلیارد مترمکعب برسد که حدود ۱۰۶ میلیارد مترمکعب از این کسری در طی ۲۰ سال اخیر اتفاق افتاده است و هر ساله نیز رقمی در حدود شش میلیارد مترمکعب به کسری مخازن زیرزمینی کشور اضافه میشود.