خبرگزاری ایسنا: محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به سه گیاه دارویی کمیاب پُلک، توتنَک و خَبز، گفت: این گیاهان خواص معجزهآسایی بسیاری برای بدن دارند.
محمد امین افرا اظهار کرد: «پُلک» گیاهی است که از قسمتهای شمالی زاگرس و آذربایجان وارد شده و از آن به عنوان خوراکی و ضدعفونی کننده قوی استفاده میشود.
وی افزود: با توجه به طبیعت معتدل این گیاه، میتوان با جوشاندن مختصر و دو دقیقهای، تنها و با شیرینکنندههای طبیعی از جمله خرما و عسل استفاده کرد.
افرا گفت: این گیاه برای سرفه، سرماخوردگی، آسم و به همراه دم کرده پونه و گل ختمی برای عفونت ریه بسیار مناسب است.
وی با اشاره به اینکه «توتنک» یا «سیاهدانه هندی»، گیاهی است که از کشورهای شمالی ایران و از هندوستان وارد کشور میشود، تصریح کرد: این گیاه فوقالعاده آرامش بخش و خوابآور است و میتوان برای ترک مواد مخدر از این گیاه استفاده کرد، همچنین برای استرس، تپش قلب، فشار خونهای عصبی، قند عصبی، تکرر ادرار، تقویت پروستات، مثانه و کلیهها مناسب است.
افرا ادامه داد: از گیاه توتنک برای درمان آسم استفاده و موجب کنترل و مرتفع شدن این بیماری میشود، همچنین از آن برای کنترل ورمهای بدن استفاده میشود.
وی در ادامه با اشاره دیگر گیاه دارویی کمیاب، بیان کرد: داروی معدنی «خبز» مانند نمک است که در کشورهای اروپایی بسیار مصرف میشود.
افرا با بیان اینکه مصرف «خبز» موجب دفع اسیدهای اضافی بدن میشود، گفت: به دلیل تغذیه صنعتی، با بالا رفتن اسید معده بدن به زودی تحلیل میرود و افراد دچار پوکی استخوان میشوند.