جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 24 تير 1397     
مافیای سیگار خطرناک تر از دلالان ارز

 

کارشناسان حوزه سلامت، بر این عقیده اند که مافیای سیگار مخرب‌تر از دلالان ارز است. چون ضمن سودآوری برای آنها، سلامت مردم را هم تهدید می‌کند.

 

خبرگزاری ایسنا: کارشناسان حوزه سلامت، بر این عقیده اند که مافیای سیگار مخرب‌تر از دلالان ارز است. چون ضمن سودآوری برای آنها، سلامت مردم را هم تهدید می‌کند.

حالا دیگر شنیدن داستان «دخانیات و تهدید سلامت»، بیش از اندازه تکراری و خسته کننده شده است. چون همواره و در مقاطع مختلف، همه از مضرات سیگار و قلیان می‌گویند، اما سرانجام هیچ نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود و ما همچنان با افزایش تعداد بیماران و مرگ‌های ناشی از مصرف دخانیات در کشور مواجه ایم.

آنطور که آمار‌ها نشان می‌دهد، هر سال چند هزار نفر در کشور بر اثر مصرف مواد دخانی، جان خود را از دست می‌دهند و یا اینکه گرفتار بیماری‌های خطرناک می‌شوند که عمر آن‌ها را کوتاه می‌کند.

متاسفانه روند گرایش به مصرف سیگار و قلیان در بین افراد جوان جامعه روز به روز در حال افزایش است و در این بین، افزایش دختران سیگاری و قربانی، نگران کننده‌تر است.

دکتر محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، می‌گوید: مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی در میان افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

وی می‌افزاید: مصرف دخانیات، خطر سکته قلبی را در افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند، افزایش می‌دهد. طبق تحقیقات انجام شده، این خطر در زنان بیشتر از مردان است و به سن نیز ارتباطی ندارد، به عبارت دیگر، می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد.

مطالعات جدید نشان داده که دود محیطی دخانیات، یکی از عوامل زمینه ساز بیماری انسداد عروق قلبی است. استنشاق دود محیطی سیگار می‌تواند خطر مرگ ناشی از انسداد عروق قلبی را در افراد غیرسیگاری به میزان ۲۰ تا ۷۰ درصد افزایش دهد.

احتمال وقوع بیماری انسداد عروق قلبی در آن دسته از افراد غیرسیگاری که در معرض دود محیطی سیگار قرار دارند، ۱.۲۵ برابر سایر افراد غیرسیگاری است. طبق مطالعه‌ای در چین، زنانی که همسرانشان دخانیات مصرف می‌کردند، ۲۴ درصد بیشتر از سایر زنان به بیماری انسداد عروق قلبی دچار شده بودند. همچنین زنانی که در محل کار خود در معرض دود محیطی سیگار قرار داشتند ۸۵ درصد بیشتر از سایر زنان به این بیماری مبتلا می‌شدند.

محمد حسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، می‌گوید: در بازار دخانیات کشور فضای آلوده‌ای وجود دارد، در حال حاضر یک شرکت ژاپنی برای تولید سیگار سالیانه ۸ هزار میلیارد تومان سود به جیب زده و سرمایه کشور را خارج می‌کند.

وی با بیان اینکه هیچ گونه نظارتی درخصوص مالیات، نوع مصرف و فروش درحوزه دخانیات وجود ندارد، می‌افزاید: به طور حتم مافیای فعال درحوزه دخانیات پیچیده بوده و مافیای این حوزه به مراتب بدتر از مافیای ارز است.

قربانی ادامه می‌دهد: قانون جامع و کاملی در مجلس برای اخذ مالیات تصویب شد، ضمن اینکه ستاد مبارزه با مصرف دخانیات در این قانون تشکیل که در این ستاد ۴ وزیر عضو هستند، همچنین اینکه کشورما عضو کنوانسیون بین المللی مبارزه با دخانیات است؛ اما متاسفانه آیین نامه شفاف نسبت به فروش سیگار و مواد مخدر به افراد کمتر از ۱۸ سال و ممنوعیت مصرف دراماکن عمومی و اخذ مالیات بر خرده فروشی وجود نداشته و نظارتی دراین حوزه وجود ندارد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اینکه دریافت مالیات از حوزه دخانیات سالیانه ۳ تا ۳۵۰۰ میلیارد تومان برای حوزه سلامت اعتبار به وجود می‌آورد، می‌گوید: هرچند که متاسفانه سیستم مالیاتی درسازمان امور مالیاتی ضعف بسیاری داشته و مباحث دراین خصوص شفاف نیست، به طورحتم درکشور‌های پیشرفته نوع درآمد‌ها و پرداخت مالیات شفاف بوده؛ اما در کشور اینگونه نبوده و به همین دلیل چنین شرایط نابسمانی در حوزه اقتصادی وجود دارد.

آنچه مسلم است، اینکه سلامت ایرانی‌ها قربانی دلار‌هایی می‌شود که به جیب خارجی‌ها می‌رود.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: