ژاپن در عرصه روباتیک پیشتاز است و تاکنون روباتهایی با توانمندی بالا در این کشور طراحی شده است. درهمین راستا قرار است برای نخستین بار در جهان، یک روبات انسان نما با نام اریکا (Erica) از آوریل ۲۰۱۸ به عنوان مجری تلویزیون ژاپن نقش آفرینی کند و جای یک نیروی انسانی را بگیرد.
این روبات انسان نما که ظاهری شبیه به یک زن ۲۳ ساله دارد نتیجه تلاش محققان علوم روباتیک در دانشگاههای اوزاکا و کیوتو و نیز موسسه بین المللی تحقیقات روباتیک ATR در سال ۲۰۱۴ است.
«هیروشی ایشیگورو» یکی از طراحان این روبات میگوید: اریکا شبیهترین روبات انسان نمای اندرویدی و هوشمند به انسان است و توانایی درک سوالهای دیگران را دارد. همچنین میتواند به راحتی و با تغییر حالات چهره خود، به سوالات مخاطبان پاسخ بدهد. وی یادآور شد که برای ساخت صورت و ظاهر این روبات، از عکس ۳۰ زن زیبای ژاپنی استفاده شده است و درنهایت، ترکیبی از چهرههای آنها را ایجاد کردیم. ازآنجا که این روبات میتواند نوشتهها را به صورت روان بخواند و به راحتی بر روی صندلی بنشیند مناسب ایفای نقش مجری در تلویزیون است.
وی، تفاوت این روبات مجهز به هوش مصنوعی با دیگر روباتها را این موضوع میداند که اریکا دارای کاریزما است و با توجه به مجهز بودن به الگوریتمهای صحبت کردن، میتواند با مخاطبان ارتباط کلامی و چشمی برقرار کند. این روبات همچنین به سنسورهای اینفرارد و تکنولوژی شناسایی چهره مجهز است تا بتواند صورت همه افراد حاضر در اتاق را شناسایی کند.
گردن و شانه و کمر این روبات متحرک است و میتواند بدون کمک دیگران بسیاری از حرکتها را انجام دهد. این روبات خود را اهل کیوتو و کاملا شبیه انسانها میداند و از ملاقات با انسانها بسیار هیجان زده میشود. بسیاری معتقدند این روبات بسیار علاقهمند به آموزش و یادگیری درباره دنیای بیرون است.
البته این نخستین بار نیست که یک روبات در تلویزیون مجری گری میکند و پیش از این نیز روبات Siaois در سال ۲۰۱۵ که توسط مایکروسافت طراحی شده است در یک برنامه تلویزیونی چینی در بخش پیش بینی وضعیت آب و هوا مدتی به فعالیت پرداخت، ولی این فعالیت ادامه نیافت.