جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 17 مهر 1396     
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران:
تولید 2تا3کیلوگرم پسماند توسط هر تخت بیمارستانی روزانه

به گزارش گروه محیط زیست تهرانی نیوز؛رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به اینکه بیمارستان‌ها موظف به بی‌خطرسازی زباله‌ های عفونی هستند، گفت: زباله‌های بیمارستانی‌ حتی پس از بی‌خطرسازی هم جزء زباله‌ های عادی محسوب نمی‌ شوند.

 

محمدحسین بازگیر با بیان اینکه پسماند تولید شده در مراکز درمانی به چهار دسته تقسیم می‌شوند، افزود: دسته اول پسماندهای شبه خانگی هستند که ضمن  تفکیک باید به صورت جداگانه در کیسه های مشکی نگهداری و به شهرداری تحویل داده‌ شوند.

وی تصریح کرد: دسته دوم پسماند عفونی است که شامل ترشحات، بافت‌های آسیب دیده، لوازم یکبارمصرف آلوده و ... است که باید در پلاستیک‌های زرد نگهداری شود و دسته سوم پسماند تیز و برنده‌ایست که در سافتی باکس زردرنگ جمع‌آوری می‌شود و ضمن توزین و ثبت روزانه باید در اتاق‌های مخصوص  نگهداری شود.

به گفته رئیس اداره محیط زیست شهر تهران هر دو دسته پسماند عفونی و تیز و برنده باید در دستگاه‌های مخصوص بی‌خطرسازی شوند. ضمن اینکه پسماند تیز و برنده نیز باید خرد شده و سپس به عوامل شهرداری تحویل شود، شهرداری زباله‌های بی‌خطر شده را پس از جمع‌آوری در سلول‌های مخصوص دفن می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: دسته چهارم پسماندهای بیمارستانی، شامل پسماند شیمیایی و دارویی است که شامل ظروف دارویی، باقی مانده داروها، داروهای منقضی و... می‌شود که این دسته از پسماند باید تنها توسط پیمانکارانی که مورد تائید  محیط زیست هستند، جمع آوری و امحا شود.

بازگیر توضیح داد: مساله اصلی شهرداری و وزارت بهداشت این است که وزارت بهداشت با استدلال اینکه پسماندهای بیمارستانی پس از بی‌خطرسازی جزء زباله‌ عادی محسوب می‌شوند، خواستار محاسبه با تعرفه پسماند عادی هستند، در حالی که طبق اعلام محیط زیست، پس از بی‌خطرسازی تنها بار میکروبی پسماندهای عفونی از بین می‌رود و جزء پسماند عادی نیست و ماهیت شیمیایی خود را حفظ می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: هر تخت بیمارستانی در شبانه روز حداکثر دو تا سه کیلوگرم پسماند تولید می‌کند که اگر با تعرفه پسماند عفونی هم محاسبه شود، بار مالی چندانی را به بیمارستان تحمیل نمی‌کند، از طرفی قانون‌گذار تمام مسئولیت پسماند بیمارستانی را از صفر تا صد شامل تفکیک، حمل و نقل و امحاء بر عهده بیمارستان گذاشته است که یک تکلیف قانونی است و بیمارستان‌ها باید تمکین کنند.

 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: