جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: شنبه، 17 آبان 1393     
پیشگیری از مسمومیت غذایی

  ایسنا:دکتر زهرا احمدی‌نژاد گفت: مسمومیت غذایی، بیماری است که به دلیل خوردن غذاهایی که حاوی ارگانیسم‌ها مضر هستند، بوجود می‌آید. همچنین با مصرف غذاهای آلوده، نپخته، انواع کنسرو و کمپوت‌های مشکل‌دار، مسمومیت ایجاد می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطر نشان کرد: بیشترین مسمومیت‌ها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی، بیرون ماندن مواد غذایی از یخچال و تمیز نشستن انواع سالادها ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه علایم مسمومیت غذایی به طور معمول تا 24 ساعت پس از صرف غذا ظاهر می‌شود، افزود: نوزادان، سالمندان، مبتلایان به بیماری‌هایی مانند دیابت و نقص ایمنی، زنان باردار، مبتلایان به سرطان خون و پیوند مغز استخوان، کبد و کلیه و مادران شیرده باید بیش از سایرین مراقب باشند تا به مسمومیت غذایی دچار نشوند.

احمدی‌نژاد تهوع، اسهال، استفراغ و دل پیچه را از علایم اصلی مسمومیت غذایی دانست و بیان کرد: بیماران بر دو مبنای کلی که یکی شامل حال عمومی، شدت علایم مسمومیت از خفیف، متوسط و شدید و دیگری که بر حسب شدت کم آبی در بیمار که با اسهال و استفراغ همراه است، باید مایعات تزریقی دریافت کنند.

وی ادامه داد: اگر بیمار اسهال یا استفراغ همراه با خون داشته و تب کرده باشد، باید از داروهای شیمیایی برای درمان آن استفاده شود. همچنین انجام آزمایش خون، آزمایش بر روی باقیمانده غذا و تجویز داروهای ضد استفراغ از اقدامات دیگر تشخیص و درمان مسمومیت غذایی است.

این متخصص بیماری‌های عفونی اصلاح کمبود آب بدن بیمار را مهم‌ترین اقدام درمان مسمومیت غذایی دانست و اظهار کرد: مصرف سرم خوراکی، مایعات زیاد مانند نوشابه سیاه که پتاسیم بیشتری در آن وجود دارد و موز می‌تواند املاح از دست رفته بیمار را جبران کند؛ چراکه کمبود آب بدن می‌تواند باعث ایست قلبی، تنفسی و نارسایی کلیه در بیمار شود.

وی در پایان گفت: برای جلوگیری از بروز این بیماری و کنترل آن در سطح جامعه رعایت بهداشت فردی بسیار موثر است. شستن و پوست گرفتن میوه‌ها، اطمینان از سلامت سالادها در رستوران‌ها، می‌تواند کمک کننده باشد.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: