سفیر چین در تهران با تاکید بر اینکه بهرغم تغییرات عمیق و پیچیده در عرصه بینالمللی، روابط چین و ایران همواره رو به جلو بوده است، گفت: با تلاش مشترک چین، ایران و عربستان سعودی، روابط تهران-ریاض از سر گرفته و جریان آشتی در خاورمیانه به ارمغان آورده شد.
به گزارش ایسنا، «چانگ هووآ» سفیر چین در ایران طی سخنرانی در چهاردهمین نشست سالانه «انجمن دوستی ایران و چین» اظهار داشت: روابط کشورها به دوستی مردم با مردم بستگی دارد. چین و ایران دو کشور با تمدن باستان هستند، ارتباطات مردم دو کشور دارای تاریخ طولانی است. در سال های اخیر، با تلاش مشترک چین و ایران، دوستی سنتی دو کشور به طور مداوم تعمیق شده است.
وی تصریح کرد: بعد از پایان فراگیری کرونا، مبادلات دو کشور در همه سطوح دارای کانالهای بیشتر شده، حوزههای تبادلاتی مداوما در حال گسترش بوده و محتوای همکاریها به طور فزایندهای عمیقتر شده است.
سفیر چین در تهران ادامه داد: انجمن دوستی با کشورهای خارجی خلق چین و انجمن دوستی ایران و چین متعهد به تقویت تفاهم و دوستی بین مردم چین و ایران هستند و تلاشهای بی وقفهای برای ارتقای توسعه روابط دوجانبه و همکاریهای عملی دو کشور در زمینههای مختلف انجام دادهاند و به دستاوردهای فراوانی دست یافتهاند.
چانگ هووآ افزود: در سالهای اخیر، وضعیت بینالمللی دچار تغییرات عمیق و پیچیدهای شده است، اما روابط چین و ایران همواره بهطور پیوسته رو به جلو بوده است. همانطور که آقای شی جینپینگ (رئیسجمهور چین) گفتند، در مواجهه با وضعیت پیچیده تغییرات جهانی، تغییرات دورانی و تغییرات تاریخی، چین و ایران از همدیگر حمایت می کنند. دو کشور با تشریک مساعی، با فراگیری کرونا مبارزه کردند، اعتماد متقابل راهبردی را به طور مستمر تحکیم کرده است و همکاریهای عملی را به طور پیوسته به جلو پیش بردهاند. با یکدیگر منافع مشترک را ترویج کرده، از برابری و عدالت بینالمللی حمایت کرده و صفحه جدیدی از دوستی چین و ایران را ترسیم کردهاند.
این دیپلمات چینی همچنین بیان کرد: سال ۲۰۲۳ در تاریخ روابط چین و ایران از اهمیت بالایی برخوردار است. در ماه فوریه، آقای رئیسی رئیسجمهور ایران با موفقیت به چین سفر کردند. طی این سفر، سران دو کشور ملاقات گسترده و عمیقی را انجام دادند و در همکاریهای چین و ایران به اجماع جدیدی رسیدند و شاهد امضای یک دسته اسناد مهم همکاری دوجانبه بودند که راهنمای راهبردی مهمی برای توسعه روابط دو کشور ارائه کرده است. طی نشست سران بریکس در ماه اوت، سران دو کشور مجددا ملاقات کردند، شرایط اجرایی همه بخشها را به طور کامل تعیین کردند، مسیر مشارکت راهبردی جامع چین و ایران را برای دستیابی به دستاورد های بیشتر مشخص کردند و برای ترویج کار ها در همه زمینه ها راهنمایی اصولی ارائه دادند.
وی همچنین اظهار کرد: در سال جاری، طرفین با تمام تلاش اجماع سران دو کشور را اجرا کردند و توسعه و تعمیق ارتباطات و همکاری ها در حوزههای مختلف را ارتقا بخشیدند. در حوزه سیاست، دو کشور کماکان در موضوعات منفعت محور حامی یکدیگر هستند، باهم با مداخله خارجی مخالفت می کنند، اقدامات یکجانبهگرایی و هژمونیک را محکوم و از حاکمیت، امنیت، منافع توسعه چین و ایران و منافع مشترک کشورهای در حال توسعه و برابری و عدالت بینالمللی دفاع میکنند.
سفیر جمهوری خلق چین در تهران ادامه داد: در حوزه همکاریهای عملی، جایگاه چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری، بزرگترین مقصد صادراتی و دومین مبدا وارداتی ایران همچنان باقی مانده است. در حوزه همکاریهای چندجانبه و امور منطقهای، با تلاش مشترک چین، ایران و عربستان، روابط ایران و عربستان از سر گرفته شد و جریان آشتی در خاورمیانه به ارمغان آورده شد که این موضوع صلح و ثبات منطقه را تقویت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: با دستیابی ایران به عضویت رسمی سازمان همکاری شانگهای و سازوکار همکاری بریکس، چین و ایران کماکان همکاری در سطح های چندجانبه را ارتقا می بخشند و توسعه سالم و قوی چندجانبهگرا را ترویج میکنند.
چانگ هووآ در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: مبادلات و همکاریهای دو طرف در حوزههای مردمی و فرهنگی بیش از پیش چشم نواز است. هیأتهای چین و ایران از حوزههای مختلف فرهنگی، جوانان، ورزشی، آموزشی و خبرنگاری و سایر حوزهها به طور مکرر به کشور یکدیگر سفر میکنند و اعضای کمیته بانوان انجمن دوستی ایران و چین نیز در چند روز آینده از شانگهای دیدن خواهند کرد.
وی با بیان این که تبادلات و همکاریهای دوستانه دو کشور در زمینه گردشگری از شتاب قوی برخوردار است، گفت: از زمانی که چین، ایران را در دومین دسته از کشورهای پایلوت برای ازسرگیری گردشگری گروهی برون مرزی در ماه مارس گنجانده است، نزدیک به ۵۰ هزار گردشگر چینی از ایران بازدید کردهاند که این میزان برابر با سطح پیش از فراگیری کروناست و به طور موثر درک متقابل و دوستی بین مردم دو کشور را تقویت میکند.
این دیپلمات چینی خاطرنشان کرد: سفارت چین در ایران نیز فعالانه اقداماتی برای تسهیل ارائه روادید را اتخاذ میکند تا تبادلات و همکاری های مردم دو طرف را ترویج کند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، روابط چین و ایران در نقطه شروع تاریخی جدیدی قرار دارد که فرصتی مغتنم برای انجمنهای دوستی دو کشور، استانها و شهرهای خواهرخوانده دو کشور است تا در مورد دوستی، همکاری و آینده دوستانه تبادلنظر کنند.
چانگ هووآ در پایان ابراز داشت: سفارت چین در ایران تمام تلاش خود را برای اجرای اجماع مهم سران دو کشور به کار خواهد گرفت و فعالانه ارتقای همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف را ادامه خواهد داد. من همچنین صمیمانه امیدوارم و معتقدم که مردم از همه اقشار دو کشور با هم همکاری کنند و از نقش مثبت انجمنهای دوستی و استانها و شهرهای خواهر استفاده کنند تا سهم بزرگتری برای ترویج تبادلات مردمی و درک متقابل مردم را ادا کنند و به توسعه مشارکت راهبردی جامع چین و ایران در سطح بالا کمک نمایند.