به گزارش تهرانی نیوز،شهردار تهران در تشریح ضرورت تشکیل سازمان فناوریهای نوین، گفت: یکی از راههای اصلی نجات شهر تشکیل این سازمان است.
علیرضا زاکانی با حضور در پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در تشریح لزوم تشکیل سازمان فناوریهای نوین در خلال بررسی اصلاح بخشی از ساختار شهرداری تهران، گفت: امروز موضوع بسیار مهمی مطرح است و سوالی مطرح بود که مجموعه سازمان فناوری اطلاعات موجود چه تفاوتی با سازمان فناوریهای نوین دارد و ضرورت تشکیل یک سازمان دیگر چیست؟ باید به این نکته تاکید کنم که فناوری دو قسمت دارد، دیجیتال و غیر دیجیتال که بخش دیجیتال آن در سازمان فناوری شهرداری و بخش غیر دیجیتال آن در سازمانی که پیشنهاد کردهایم، مدیریت و راهبری میشود. بی تردید این دو، دو مقوله متفاوت هستند و امکان ترکیب آنها نیز وجود ندارد.
وی افزود: درخواست ما این بود که سازمان فناوری در ابتدا از معاونت جدا شده و مستقیما با شهردار تهران کار کند. اتفاقی که از زمان "قائمی" روی داد که مدیرعامل وقت سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران با شخص قالیباف کار میکرد. بی تردید کار سازمان فاوا تجمیع و تحلیل دادههاست و به عنوان مغزافزار سازمان باید در اختیار رئیس سازمان باشد.
شهردار تهران ادامه داد: به عنوان اصلیترین ابزار مدیریتی، این بخش باید در دست بالاترین مقام سازمان باشد. بی تردید معاونتها اطلاعات خود را با یک فرهنگ غلط متعلق به خود میدانند و به اشتراک نمیگذارند و اگر اراده رئیس سازمان نباشد این کار اتفاق نمیافتد؛ همانند شرایط فعلی سازمان فاوای شهرداری، مغز افزاری که در اختیار مدیریت باشد میتواند تحول ایجاد کند. امروز به یک مجموعه منفعل تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران درخواستی برایش تعریف میشود و او این درخواست را انجام میدهد در حالیکه باید به پیشران تبدیل شود و کلیه مجموعهها را به دنبال خود بکشد، این مدیریت و پیگیری که زمینه ساز تحول سازمانی باشد باید توسط بالاترین مقام مجموعه مدیریت و هدایت شود.
شهردار تهران خطاب به اعضای شورا درخواست کرد که سازمان فناوری اطلاعات از معاونت منفک و به صورت مستقیم با شهردار تهران کار کند.
زاکانی در تشریح ضرورت تشکیل سازمان فناوریهای نوین نیز گفت: در مورد فناوریهای نوین که مقولهای جداگانه از فناوریهای دیجیتال است باید به این نکته اشاره کنم که همه فناوریهای غیر دیجیتال در مدیریت شهری در این سازمان پیش بینی شده، مثلا در حوزه پسماند فناوریهای هاضم در این قالب دنبال خواهد شد. در حال حاضر روزانه ۷۵۰۰ تن زباله در تهران جمع آوری میشود که ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ تن روزانه به آرادکوه منتقل میشود. ما به دنبال این هستیم که هشت مرکز MRF در تهران را تجهیز کنیم و با بهرهمندی از دانش و فناوری ۵۵۰۰ تن زباله را به ۳۵۰ تن برسانیم و اولین قرارداد این حوزه نیز در حال انعقاد است. به این ترتیب از خانه تا آرادکوه زبالهها به یک مدیریت واحد سپرده میشود.
وی ادامه داد: مبتنی بر فناوری، در نوع جمعآوری زباله تحول ایجاد میشود. بی تردید فاوای شهرداری تهران دانش مدیریت این کار را ندارد. زباله جمعآوری شده در هشت مرکز که هر کدام از آنها ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری را به خود اختصاص داده زباله را به کمپوست و مواد قابل بازیافت تبدیل میکند و کمتر از پنج درصد زبالهها به آرادکوه منتقل میشود. بر همین اساس ضرورت شکل گیری سازمان فناوریهای نوین را میتوان مشخص کرد.
شهردار تهران تاکید کرد: از زمانی که معاونت علم و فناوری با حمایت رهبری شکل گرفت تغییرات و تحولات دانش بنیانی را مشاهده کردیم، این اقدامات نیازمند مدیریت متمرکز است که بتواند خود را با فناوریهای نوین همراه کند. بی تردید برای نجات شهر مسیر شفاف است و در بسیاری از کشورها تجربه شده، سالها موضوع تولید در دستور کار بود اما امسال با دانش بنیان بودن همراه شد، چرا که اگر دانش بنیان نباشد نمیتواند جهش حرکت را محقق کند. موضوع دانش بنیانی متفاوت از موضوعاتی است که باید توسط سازمان فاوا دنبال شود.
زاکانی بار دیگر با اشاره به موضوع مدیریت پسماند در شهر تهران گفت: برآورد میشود قیمت زباله در شهر تهران حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان است، در حالیکه ما در تهران سال گذشته ۱۲۰۰ میلیارد تومان هزینه جمعآوری پرداخت کردهایم که متاسفانه بخشی از این پول در جیب دلالان رفته است.
وی افزود: در حال حاضر ۷۲ هزار تاکسی و ۶۰۰۰ ون در شهر تهران موجود است که بخشی از اینها حدود ۲۰ درصد خارج از مدار هستند و در خدمت شهر نیستند. در موضوع حمل و نقل حدود ۲۵۰۰ اتوبوس داریم و به ۷۰۰۰ اتوبوس نیازمندیم، در مورد واگنهای مترو بخشی از آنها از مدار خارج شده یعنی حدود ۱۱۲ واگن غیر فعال است و همین موارد مزیتهای شهرداری است که حمل و نقل را در دست دارد و پیاده راهها را نیز تنظیم میکند اما برخی از سرویسهای اینترنتی که پشت آن دانش بنیان نهفته است شهر را متحول کردهاند ولی ما با وجود ۷۸ هزار تاکسی نمیتوانیم این کار را انجام دهیم، چرا که با استفاده از دادهها و فناوریها کار را پیش نبردهایم. تا چه زمانی به مردم خدمت خوب ارائه ندهیم و آنها ابراز نارضایتی داشته باشند؟ شکل گیری سازمان فناوریهای نوین تنها راه حل این موضوع است. در مقوله تحولات در عرصه مواد نیز همچون مقوله آبهای زیرزمینی نیازمند به موضوع دانش بنیان هستیم که این موارد خارج از حوزههای سازمان فناوری اطلاعات است.
شهردار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه ۱۹۰ هکتار فضا در بوستان ولایت رها شده است افزود:در این زمینها دنبال کردیم که پارک علم و فناوری احداث کنیم. در این زمینه مشاور گرفتیم که کار در حال پیگیری است. در تهران بالاترین ظرفیت دانش و نخبگی را داریم اما یک هویت فناورانه نداریم و تنها جایی که میتواند این کار را انجام دهد شهرداری تهران است که این هویت را برای شهر ایجاد کند. در حقیقت در این حوزه امکانی ایجاد میشود که تهران را الگو کنیم و با دیپلماسی فناوری امکان تبادل امکانات و تجربیات را فراهم کنیم که هم ارزش افزوده اقتصادی و هم ارزش افزوده تجربی را برای ما به همراه دارد.
وی افزود: ممکن است برخی اعضای شورای شهر تهران بگویند که ما به دنبال چابک سازی هستیم. اولا چابک سازی لزوما کوچک سازی نیست بلکه یکی از موارد چابک سازی کوچک سازی است. در مورد مجوز سازمان اداری، استخدامی برای تشکیل این سازمان نیز پس از تشریح موضوع برای نماینده سازمان امضاء کردهاند که با این موضوع موافق هستند. یعنی این مجوز را نیز داریم.
وی ادامه داد: امروز مجموعههایی که نبض شهر را در دست گرفتهاند تنها هشت مجموعه انبار بیشتر ندارند و این کار را با بهره گیری از دانش و فناوریها محقق کردهاند. ۳۰ درصد باراندازهای شهر تهران مربوط به سایر شهرستانها است در حالیکه دود ناشی از حمل و نقل آنها برای شهروندان تهرانی است، ولی می توان آنها را به خارج از شهر منتقل کرد. متاسفانه امروز خانههای مسکونی در محاصره انبارهای کالا قرار گرفتند و این موضوع در برخی از مناطق تهران به روشنی مشاهده میشود در حالیکه میتوان با کمک فناوریها این معضل را نیز حل کرد. بی تردید یکی از راههای اصلی نجات شهر تشکیل این سازمان است لذا درخواست من این است که به این کار نگاه و ضریب ویژهای در شورا داده شود.