جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 3 شهريور 1395     
گوجه فرنگی ملکان خریدار ندارد!

 

گوجه فرنگی

 

این روزها همچون سال‌های گذشته، به علت عدم بازاریابی و خرید تضمینی، گوجه فرنگی شهرستان ملکان باز هم خریدار ندارد.

به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، بر اساس اطلاعات موجود امسال 1500 هکتار گوجه فرنگی در شهرستان ملکان زیر کشت رفته و روستای لکلر واقع در بخش مرکزی با حدود یک هزار هکتار مقام نخست کشت گوجه فرنگی در شهرستان را به خود اختصاص داده است.

اباذر توکلی باغدار و گوجه فرنگی کار اهل روستای لکلر با بیان اینکه گوجه فرنگی به قیمت هر کیلو 280 تومان به واسطه فروخته می‌شود، افزود: تا امروز هزار تن گوجه به واسطه فروخته ولی تاکنون ریالی دریافت نکرده است و برای دریافت پولم آن هم با این قیمت، باید چند ماه صبر کنم.

وی زمین زراعی خود و اکثر باغداران را استیجاری خواند و اظهار کرد: با احتساب اجاره بها زمین‌ها و هزینه کارگر و سم و آب، هر کیلو گوجه برای کشاورزان 600 الی 700 تومان تمام می‌شود این در حالی است که هر کیلو گوجه را برای واسطه‌ها تنها 280 تومان آن هم به طور نسیه می‌فروشیم!

وی با بیان اینکه گوجه فرنگی روستای لکلر در دست چند واسطه افتاده است، گفت: متاسفانه هیچ گونه حمایتی چه در زمان کاشت و چه در زمان برداشت و بازاریابی و غیره از مسئولان و دستگاه‌های مربوطه مشاهده نکرده‌ایم!

محمدجعفر اویززاده یکی دیگر از گوجه فرنگی کاران روستای لکلر نیز که یک هکتار باغ گوجه دارد با بیان اینکه هر لیتر گازوئیل را به قیمت 600 تومان از بازار آزاد تهیه می‌کند، افزود: به علت عدم تخصیص سهمیه و عدم حمایت مسئولان مربوطه مجبوریم هر کیسه کود شیمیایی را از بازار آزاد 60 هزار تومان بخریم.

وی با بیان اینکه برای دستمزد یک روز کارگر نیز باید حداقل 50 هزار تومان پرداخت کرد، گفت اگر در این شهرستان صنایع تبدیلی مرتبط وجود داشت باغدار ملکانی مجبور نبود حاصل دسترنج خود را مفت و مجانی به دست واسطه ها بسپارد.

یعقوب ابراهیم زاده گوجه کار دیگری نیز به درد دل با خبرنگار ما نشست و گفت: تنها منبع درآمدی گوجه فرنگی کاران همین گوجه است، لذا بجاست مسئولان با احساس مسئولیت بیشتری در خصوص اختصاص سهمیه کودشیمیایی و گازوئیل و بخصوص پیدا کردن بازار و یا خرید تضمینی هر کیلو حداقل 500 تومان به کمک گوجه کاران این شهرستان بشتابند.

وی با بیان اینکه یک هکتار باغ گوجه دارد از عدم سرکشی و حمایت دستگاه‌های مربوطه به خصوص جهادکشاورزی طی چند ماه گذشته انتقاد کرد: علاوه بر زحمت خود و خانواده‌اش با قیمت فعلی حتی هزینه گازوئیل و کارگر و کودشیمیایی را نیز نمی‌تواند تامین و پرداخت کند و حتی گازوئیل را از خودروها به قیمت هر لیتر 8000 الی 12000 تومان تهیه می کنند.

وی افزود: 10 سال قبل که قیمت هر کیسه کودشیمیایی 7000 تومان بود هم قیمت گوجه 280 تومان بود و طی 10 سال گذشته با اینکه هزینه‌های کاشت و برداشت 10 برابر و شاید هم بیشتر شده ولی مالاوصف قیمت گوجه افزایشی نداشته است!

ابراهیم زاده گفت: پارسال به علت صادرات گوجه به کشور عراق که 20 روز ادامه یافت، قیمت گوجه مناسب بود ولی امسال خبری از صادرات این محصول نیست و این باعث افت قیمت این محصول شده است.

وی ادامه داد: اگر جهادکشاورزی به ما کود شیمیایی بدهد، ما مجبور نمی‌شویم از مغازه‌های بقالی هر کیسه کود را به قیمت 60 هزار تومان بخریم.

یکی دیگر از باغداران لکلری که خود تحصیلات عالیه دانشگاهی دارد ولی به علت بیکاری مجبور است درآمد خود و خانواده اش را از باغداری تامین کند هم گفت: گوجه لکلر در دست چند دلال و واسطه افتاده و حتی هزینه چیدن گوجه نیز برای باغداران با توجه به حق الزحمه کارگر و کرایه خودروها مرقوم به صرفه نیست، از این رو برخی باغداران ترجیح می‌دهند از چیدن محصولات خود صرف نظر کنند!

وی با بیان اینکه تنها منبع درآمدی اهالی از کاشت و فروش گوجه فرنگی است و هیچ دستگاهی نیز از ما حمایت نمی کند اظهار کرد: با توجه به اینکه با گذشت چندین ماه هنوز غرامت و خسارت بیمه باغداران ملکانی هم پرداخت نشده، از این رو قیمت پایین محصولات کشاورزی نیز بر شدت مشکلات معیشتی باغداران این شهرستان افزوده است.

رسول افزود: واسطه‌ها هر کیلو گوجه رابه قیمت 280 تومان از باغداران خریده و بدون هیچ زحمتی و تحمل هیچ هزینه‌ای به گفته خودشان هر کیلو گوجه را به قیمت 480 تومان به کارخانجات رب منطقه می‌فروشند.

وی افزود: جهادکشاورزی ملکان تاکنون حمایتی از باغداران به خصوص گوجه کاران نکرده است و مردم نیاز دارند مسئولان تشریف آورده حداقل پای صحبت باغداران بنشینند.

یک جوان اهل روستای لکلر بنام مجید حسینیان هم از عدم حمایت دستگاه‌های مربوطه گلایه کرد و گفت: باغ خود را به قیمت 600 هزار تومان اجاره کرده‌ام جالب است بدانید حتی کرایه اجاره خود را هم نمی‌توانم تامین و پرداخت کنم.

فرماندار ملکان هم از آغاز گفتگو با یکی از خریداران کشور جهت فروش گوجه فرنگی این شهرستان خبر داد و گفت: به منظور هماهنگی در خصوص فروش گوجه ملکان با حضور این سرمایه‌گذار، جلسه‌ای هفته آینده در فرمانداری این شهرستان برگزار می‌شود.

محمدباقر خانی افزود: کشاورزان در کاشت محصول خود استانداردهای لازم را رعایت کنند تا در موقع فروش به خریداران با مشکلی برخورد نخوریم.

وی، عدم تخصیص سهمیه کودشیمیایی به کشاورزان و باغداران را تکذیب کرد و افزود: دستگاه‌های دولتی با تمام توان خود در جهت حمایت از کشاورزان منطقه تلاش می‌کنند.

فرماندار ملکان افزود: با توجه به واگذاری امورات دولتی به بخش خصوصی، لذا دولت بیشتر به دنبال واگذاری امورات بخش کشاورزی به مردم بوده و لذا در این راستا به دنبال خرید تضمینی محصولات کشاورزی هم نیست.

مدیر جدید جهادکشاورزی ملکان نیز از تشکیل جلسه بین مدیران کل سازمان های جهادکشاورزی و تعاون روستایی استان به منظور خرید تضمینی گوجه فرنگی از باغداران ملکان خبر داد و گفت: بر اساس صورت‌جلسه با حضور مدیر تنظیم بازار استان که بین مدیران کل جهادکشاورزی و تعاون روستایی استان امضا شده، مقرر شده اداره تعاون روستایی شهرستان ملکان با حضور در مزارع ،محصول گوجه فرنگی را سریعا از باغداران منطقه خریداری و به کارخانجات منطقه تحویل دهد.

علیوند با بیان اینکه به همین منظور مبلغ یک میلیارد ریال اعتبار نیز اختصاص یافته است، افزود: انتظار داریم اداره تعاون روستایی ملکان ظرف 24 ساعت مقدمات آغاز خرید را فراهم کند.

وی با بیان اینکه روز سه شنبه هفته گذشته نیز با حضور مدیر بازاریابی سازمان جهادکشاورزی استان در خصوص قیمت گوجه فرنگی جلسه تشکیل دادیم، افزود: به منظور کالبد شکافی در این خصوص هفته آینده نیز جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان جهادکشاورزی استان و برخی مسئولین استانداری در فرمانداری ملکان برگزار می‌شود.

علیوند بسته بودن مرزها و عدم صادرات را باعث اصلی افت قیمت گوجه فرنگی دانست و اظهار کرد: متاسفانه مدیران کارخانجات تولید رب نیز از بسته بودن مرزها و عدم صادرات سواستفاده کرده و اقدام به پایین آوردن قیمت این محصول کردند.

وی در ادامه عدم سرکشی کارشناسان جهاد کشاورزی ملکان به باغات گوجه و سایر باغات در گذشته را رد کرد و گفت: بازدید کارشناسان صحنه این اداره از باغات و مزارع شهرستان به طور منظم و مستمر وجود دارد و بر اساس تقسیم بندی هر یک کارشناس وظیفه سرکشی به سه روستا را بر عهده دارد.

علیوند با بیان اینکه تاکنون مشکل کود شیمیایی در جهاد کشاورزی وجود نداشته و کود در همه نمایندگی‌ها به وفور یافت می‌شود، وعده داد امسال در روستاهای لکلر،نصرت آباد و سرملو نمایندگی توزیع کود ایجاد خواهد شد.

وی میزان کشت محصول گوجه فرنگی در سال زراعی جاری را کم دانست و گفت: امسال 700 هکتار از باغات شهرستان ملکان به گوجه فرنگی اختصاص یافته و پیش بینی می‌شود حداکثر 40 هزار تن محصول گوجه از این مقدار باغات برداشت شود.

وی افزود: روستای لکلر با کاشت 200 هکتار مقام نخست در کشت گوجه را در شهرستان ملکان به خود اختصاص داده است.

مدیر جهادکشاورزی ملکان از همکاری کم باغداران و کشاورزان روستای لکلر هم گلایه کرد و افزود: بارها برای موضوعاتی در مسجد روستا جلسه تشکیل داده‌ایم ولی باغداران از این جلسات استقبال نکرده‌اند.

وی افزود: با این حال قطع یقین دارم که به زودی مشکل قیمت گوجه فرنگی با تدابیر اندیشیده شده رفع خواهد شد.

در عین حال رئیس اداره تعاون روستایی ملکان هم گفت: تا این لحظه هیچ بخشنامه یا نامه و یا مجوزی در این خصوص به ما از استان ابلاغ نشده است!.




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: