جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: چهارشنبه، 15 مهر 1394     
شرط از بین رفتن داعش

مهر: روسیه از چهارشنبه هفته گذشته حمله به مواضع تروریست ها در سوریه را آغاز کرده و هر چند سوریه و عراق از این حملات حمایت می کنند اما کشورهایی همچون آمریکا و ترکیه از این حملات انتقاد می کنند.
 
در همین رابطه برای تحلیل بهتر این وضعیت با «ریچارد برت» مشاور سازمان ملل در امر مبارزه با القاعده و طالبان به گفتگو نشستیم. برت علاوه  بر ارتباط با سازمان ملل در گذشته به دولت انگلیس نیز مشاوره داده و از کارشناسان ارشد مرکز تحقیقات و مطالعات استراتژیک پاکستان بوده و در آکادمی بین المللی مطالعات امنیتی قطر نیز تدریس می کرد.
 
فعالیت اصلی برت در حال حاضر در موسسه سوفان است و وی به عنوان نایب رئیس این مرکز فعالیت می کند. موسسه سوفان مرکزی تحقیقاتی در نیویورک است که در امر ارائه مشاوره های امنیتی  همچنین تحلیل های امنیتی به کشورها فعالیت دارد. متن این مصاحبه به شرح زیر است:
 
*تحولات اخیر سوریه گویای آن است که دورانی جدید در این کشور آغاز شده تا شاهد بازگشت صلح به آن باشیم. در همین رابطه ایران و روسیه رهبری تلاش های جدید برای بازگرداندن آرامش و بیرون راندن تروریست ها از سوریه را به دست گرفته اند. تحلیل شما در این رابطه چیست؟
 
تا زمانیکه وضعیت آتی سوریه مشخص نباشد یعنی یک جدول زمانبندی شده برای دولت انتقالی و دولت آتی وجود نداشته باشد نمی توانیم شاهد صلح در سوریه باشیم. ورود ایران و روسیه به جنگ در سوریه موجب طولانی شدن حضور اسد در قدرت می شود و هر حمله ای که توسط کشورهای خارجی در سوریه انجام می شود به پیچیدگی های موجود در این کشور می افزاید. با توجه به وضعیت موجود در سوریه به نظر می رسد که نه فقط ایران و روسیه بلکه دیگر کشورهای خارجی نیز نتوانند صلح را به این کشور بازگردانند.
 
تا زمانیکه بجای داعش گروهی تشکیل نشود که بتواند برای گروه  های سنی امتیازات بیشتری را در مقایسه با اسد تامین کند داعش از بین نمی رود. هر چند روسیه حملات خود به مواضع داعش را آغاز کرده اما با توجه به نکته ای که مطرح شد امکان تسلط مجدد اسد به مناطقی که تحت کنترل داعش است مشکل خواهد بود.
 
 
 
*کشورهای غربی و بطورکلی ائتلاف ضد داعش با ورود روسیه و چین به جنگ با داعش برخوردی منفی داشته اند. دلیل اتخاذ این رویکرد از سوی این کشورها چیست؟
 
چین اخیرا در مسائل سیاسی خاورمیانه فعال تر شده و حتی ممکن است ما شاهد حضور بیشتر چین در خاورمیانه باشیم اما این موضوع به شرایط سیاسی موجود در منطقه بستگی دارد. چین تلاش می کند تا خود را به پنج کشور حاضر در تحولات سوریه یعنی ایران، روسیه، ترکیه، عربستان سعودی و ایالات متحده اضافه کند اما تحقق این امر به شرایط منطقه بستگی دارد.
 
نباید فراموش کرد که چین و روسیه از رقیبان آمریکا محسوب می شوند و طبیعی است که آمریکا با افزایش حضور آنها در تحولات خاورمیانه مخالف باشد.
 
*برخی کارشناسان معتقدند که آمریکا با رویکرد جدید روسیه در سوریه موافق است. اگر این چنین است چه عواملی موجب شده اند تا غرب با رویکرد روسیه در سوریه موافقت کند؟
 
آمریکا تا کنون با این امر موافقت نکرده و اعتراضاتی که واشنگتن در یک هفته اخیر به روسیه داشته نیز در همین راستا انجام شده است.
 
* ارتش عراق از توافق با ایران، روسیه و سوریه برای مبارزه با داعش و انتقال اطلاعات خبر داده، تحلیل شما در خصوص اینگونه همکاری ها چیست؟
 
به نظر من هدف اصلی این کشورها همانطور که برخی مقامات روس اعلام کرده اند حفظ بشار اسد در قدرت برای اطمینان حاصل کردن از این مورد است که وی و یا جانشینش توانایی کنترل مناطق کلیدی در مرکز و غرب سوریه را دارند.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: