جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: يکشنبه، 18 خرداد 1393     
جنتی:از پس محصولات غیرمجاز برنمی‌آییم

ایسنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی‌، صنایع و معادن ایران که روز یکشنبه 18 خرداد ماه برگزار شد‌، پس از شنیدن سخنان اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران،‌ درباره رسانه‌های دیجیتال گفت: در حوزه رسانه‌های دیجیتال پیشرفت‌های وسیعی در حال حصول است. بخش خصوصی هم در این زمینه پیشرفت‌های خوبی داشته است. انتظار وجود دارد که مجموعه فناوری و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد هم همکاری کنند. قبول دارم که بعضی از همکاران هنوز با تفکرات گذشته عمل می‌کنند اما بنا داریم همکاری‌های لازم صورت گیرد.

او درباره معافیت مالیاتی سازمان‌های فرهنگی گفت: در این مورد در وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی و بخشی از دولت به شدت مقاومت می‌شود. یکی از دلایل آن این است که می‌خواهیم اتکایمان را به درآمدهای نفتی کم کنیم. نکته دیگر هم مقاومتی است که در برابر هر معافیتی صورت می‌گیرد. به همین دلیل حاضر نیستم معافیت ناشران را حتی به کتابفروشان تسری دهند. در این زمینه باید با گزارش‌های توجیهی و بحث‌های مفصل تغییراتی در دیدگاه‌ها ایجاد شود.

جنتی افزود: در مورد صادرات محصولاتی که بازبینی و ممیزی می‌شوند می‌توان تا اندازه‌ای این‌ها را حل و فصل کرد. درباره اینکه بعضی از برچسب‌ها را که در داخل با آن‌ها مشکل داریم، ممیزی ‌می‌کنیم‌، در بعضی از موارد می‌توان برای صادرات اجازه داد که متناسب با ذوق و سلیقه بیرون کشور چیزهایی را چاپ و ارسال کنیم.

او همچنین گفت: در مورد مجوزها ما سعی کرده‌ایم حتی‌الامکان مجوزها را حذف و یا برایشان تسهیلاتی ایجاد کنیم. مثلا تاسیس موسسات فرهنگی در گذشته گاهی یک سال طول می‌کشید و الان این زمان به 30 تا 40 روز کاهش یافته است. سعی کرده‌ایم موانع و سرعت‌گیرها را از سر راه برداریم.

وزیر ارشاد افزود: درباره جذب بانک‌ها برای فعالیت در حوزه فرهنگی و هنری کارهایی انجام شده است و جلسه‌ای با بانک‌های خصوصی داشته‌ایم که الان وارد این حوزه‌ شده‌اند و اثر خوبی داشته است. امیدواریم بانک‌ها تشویق شوند و ببینند که در این حوزه سوددهی وجود دارد و به بخش خصوصی برای فعالیت در این زمینه کمک شود.

جنتی همچنین گفت: درباره تهیه نقشه راه در وزارتخانه حرف درستی مطرح شد. ما مدتی درگیر بودیم که ببینیم که در این وزارتخانه چه می‌گذرد اما از این به بعد در جایی ایستاده‌ایم که می‌توانیم نقشه راه را ترسیم کنیم.

او افزود: درباره حج و زیارت مباحث زیادی وجود دارد البته سیاست‌گذاری در این زمینه بر عهده وزارت ارشاد نیست. اینکه به کسانی اجازه بدهیم که هر زمان می‌خواهند آزادانه به زیارت عتبات عالیات یا مکه بروند معلوم نیست چندان به صلاح ما باشد. به دلیل اینکه در حج همه چیز را به پای فرهنگ کشور ما می‌نویسند و در مورد عتبات عالیات هم مشکلات امنیتی هست. اما اینکه کاروان‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنند و فقط یک نظارت کلی از سوی نهادهای مربوطه صورت بگیرد‌، موضوعی است که من به آن اعتقاد دارم. سیاست‌های کلی نظام هم این است که حتی الامکان دخالت دولت کمتر شود. ولی در حال حاضر مگر اینکه سیاست‌ها تغییر کند تا ما هم در سازمان حج و زیارت تغییراتی ایجاد کنیم که فقط برنامه‌ریزی و هدایت و نظارت برعهده دولت باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره نشر دیجیتال و کپی‌های غیرمجاز عنوان کرد: در وزارت ارشاد ستادی تحت عنوان ستاد صیانت و حمایت از فعالیت‌های فرهنگی تشکیل شده که مبنای قانونی هم ندارد و به نظرم چندان موفق نبوده است. ما سه‌، چهار ماه است در حال بررسی این موضوع هستیم که کار این ستاد را به حوزه‌های مربوطه منتقل و آن را منحل کنیم و بخشی از کار را به تشکل‌های خصوصی واگذار کنیم چون من عمیقا معتقدم که خود تشکل‌ها قاچاقچیان و خلاف‌کارهای حوزه خود را بهتر می‌شناسم و می‌خواهیم این کار را واگذار کنیم تا بهتر عمل شود. ما دربازار از پس این محصولات غیرمجاز برنمی‌آییم. فروش این محصولات آن‌قدر شایع است که در بازار نمی‌توان با آن برخورد کرد.
 




درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: